Općina Velika Kladuša nagradila Emu i Azru za njihov rezultat u Sarajevu na BOSEPO naučnoj olimpijadi

Bbb

Nakon što su na BOSEPO naučnoj olimpijadi koja je održana u Sarajevu dvije mlade Kladušanke, učenice Gimnazije Ema Pehlić i Azra Kapić osvojile prvo mjesto u kategoriji kratki film i vrijednu nagradu i stipendije za trogodišnje studije na Internacionalnom fakultetu Burch u Sarajevu, priznanje za ove dvije djevojke stiglo je iz općine Velika Kladuša. 
 

Tim povodom u kabinetu općinskog načelnika, danas je organiziran sastanak sa ovlaštenicima Jasminom Šahinovićem, Arijanom Omeragić i Ervinom Abdićem.

Tim povodom pružena je apsolutna podrška ovim talentovanim mladim ljudima, na koje će se računati u narednom periodu u pogledu sfere njihovog djelovanja i interesa….

Djevojke koje su ostvarile zapaženi rezultat, općina Velika Kladuša nagradila je simboličnom novčanom nagradom u iznosu od 250KM. Kako su istaknuli ovi mladi i perspektivni ljudi, ne mare toliko za novčana sredstva, već traže da budu uključeni u društveni angažman naše općine.

Podsjećamo, učenici su se takmičili u 4 različite kategorije, iz oblasti energije, okoline, inžinjerstva i kratkog filma, u kojoj je kratki film „Mama“ naših sugrađanki Eme i Azre u konkurenciji 32 kratka filma proglašen najboljim. Snimanje filma trajalo je samo dva dana uz  mentorstvo Abdulmelika Pehlića i Faruka Hamzića. Govori o životu djece u izolaciji zbog koronavirusa.