Općina Velika Kladuša spremna sufinansirati obnovu područne škole u Rajnovcu

asd
Općina Velika Kladuša je spremna sufinansirati obnovu, odnosno saniranje štete uzrokovane potresom na područnoj školi „Rajnovac“, te pokušati iznaći rješenje za školski prevoz 46 učenika iz Kumarice.

O ovom se jučer (utorak, 11. maj) razgovaralo na sastanku ovlaštenika Općinskog načelnika, Ervina Abdića i Arijane Omeragić s direktoricom škole u Podzvizdu Zemirom Kantarević i sekretarom škole Azizom Hušidićem. Sastanka je održan na inicijativu uprave škole u Podzvizdu kako bi Općinski organ uprave, odnosno Općinskog načelnika upoznali sa gorućim problemima u škole, te tražili pomoć u njihovom rješavanju. Direktorica OŠ „Podzvizd“ Zemira Kantarević.

Na sanaciju štete područna škola “Rajnovac” čeka više od četiri mjeseca, a 60 učenika ove područne škole nastavu prati u centralnoj školi u Podzvizdu u međusmjeni. Iako obrazovanje nije u nadležnosti Općine već Kantona, spremni smo kao i uvijek učestvovati u sufinansiranju i rješavanju problema školstva, jer se radi o našoj djeci i budućnosti, kazao  je ovlaštenik Općinskog načelnika, Ervin Abdić

Predstavnici škole u Podzvizdu upoznali su ovlaštenike Općinskog načelnika i sa projektom izgradnje sale za tjelesni odgoj, odnosno u kojoj je fazi, ali i sa pozitivnim vijestima u školi, među kojima je svakako najznačajnija da je škola u ovoj školskoj godini zabilježila povećanje učenika prvih razreda za 11.