Opet bez rasprave: Hrvatska će šutnju Vijeća ministara shvatiti kao dozvolu za gradnju Pelješkog mosta

Home

Opet bez rasprave: Hrvatska će šutnju Vijeća ministara shvatiti kao dozvolu za gradnju Pelješkog mosta


Vijeće ministara BiH i na današnjoj sjednici opet neće razmatrati dopunu Izvještaja o aktivnostima vezanim za izgradnju Pelješkog mosta, a ova tačka ponovo je skinuta s dnevnog reda, potvrđeno je za bh. novinsku agenciju Patria.

Tačka je skinuta na prijedlog Vjekoslava Bevande (HDZ), ministra finansija i trezora. On je, kako nam otkriva izvor, zatražio da se tačka skine, jer u informaciji nema ništa novo, a predsjedavajući Denis Zvizdić (SDA) postupio je u skladu s prijedlogom!?

Ovo je već treći put da se ova važna tema gura pod tepih i to na insistiranje hrvatskih predstavnika, dok iz Hrvatske kažu da BiH nije kooperativna, Vijeće ministara ne može da obavi niti raspravu! 

Dobri poznavaoci prilika pojašnjavaju da će Hrvatska šutnju Vijeća ministara okarakterisati kao dozvolu za izgradnju Pelješkog mosta!

Na sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, zakazanoj za 7. septembar, državni parlamentarci raspravljat će o tački dnevnog reda Izvještaj o aktivnostima u vezi s izgradnjom Pelješkog mosta i dešavanjima u vezi s izgradnjom mosta na Savi kod Svilaja. 

Riječ je o informaciji koju je Zastupničkom domu PSBiH ranije dostavilo Ministarstvo saobraćaja i komunikacija BiH na inicijativu zastupnice Hanke Vajzović.

 

(Izvor: NAP)

Objavio: Tue, 05/09/2017 - 11:53

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top