Opet grmljavine i pljuskovi: Vikend kišovit, manje padavina u ponedjeljak

Danas se u našoj zemlji očekuje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Prije podne, uz nešto više oblaka, u zapadnim i ponegdje u centralnim djelovima sa kišom. Umjeren porast oblačnosti, poslije podne i u večernjim satima, će uvjetovati pljuskove i grmljavinu. Lokalno postoje uvjeti i za pojavu grada. Na jugu Hercegovine se ne očekuju padavine. Vjetar slab do umjeren, na momente i pojačan promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 14 do 18, na jugu od 17 do 20, a najviša dnevna od 23 do 28, na jugu od 26 do 30 stepeni.

U Sarajevu malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana, razvojem oblačnosti sa kišom i pljuskovima. Jutarnja temperatura oko 15, a najviša dnevna temperatura oko 28 stupnjeva.

Prvog dana vikenda u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne, u centralnim i istočnim područjima, uz nešto više oblačnosti sa kišom i pljuskovima. U Hercegovini i na jugozapadu pretežno sunčano. Tokom dana, razvojem oblačnosti, nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 12 do 17, na jugu od 17 do 20, a najviša dnevna od 20 do 26, na jugu od 25 do 28 stepeni.

U nedjelju u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Tokom dana, uz nešto više oblačnosti u istočnim područjima može pasti malo kiše. Jutarnja temperatura od 10 do do 16, na jugu od 16 do 18, a najviša dnevna od 20 do 26, na jugu od 25 do 28 stepeni.

Slično vrijeme očekuje nas i početkom nove radne sedmice.

 

U ponedjeljak u istočnim područjima umjereno do pretežno oblačno, a u ostalim djelovima malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Tokom prijepodneve postupno smanjenje oblačnosti. Poslije podne, uz nešto više oblaka na istoku i u sjevernim područjima s kišom i pljuskovima. Jutarnja temperatura od 10 do do 16, na jugu od 16 do 18, a najviša dnevna od 20 do 26, na jugu od 25 do 28 stepeni.