Opet onečišćeno more kod Splita: "Cijelim zaljevom na površini pliva mazut"

,

More kod Vranjica je ponovno onečišćeno. Izliveni mazut došao je do rive i brodova. Podsjetimo, problemi su počeli prije nekoliko dana. Građanska inicijativa Vranjic upozorila je na zagađenja u ovom mjestu kod Splita, a MUP je u utorak izvijestio da se radi o iznenadnom onečišćenju mora i zagađenju mazutom na prostoru Brodosplita.

Mještani Vranjica sada su se opet javili s novim fotografijama i informacijom o zagađenju. "Prijavljujemo, po tko zna koji put, onečišćenje mora. Danas, "sanirani" mazut prilikom maestrala ponovno u Vranjicu, ali sad ga ima po rivi i brodovima naših sumještana.

"Cijelim zaljevom na površini mora pliva mazut"

Cijelim vranjičkim zaljevom na površini mora pliva mazut, te po zapadnoj, južnoj i sjevernoj obali. Ispusti slivnih kanala sa svih strana od  kanalizacije (prijavljivani više puta), masnoće, pjene, onečišćenja mora razno raznih emulzija, viška boja sa brodova, nafte, pranja santina...", pišu mještani.

"Smiješno je da nakon skoro dvije godine još uvijek prijavljujemo iste stvari, slušamo iste floskule i prebacivanja odgovornosti s institucije na instituciju. Očekujemo veće kontrole, poduzimanje preventivnih mjera koje bi spriječile ovakva onečišćenja i da obećanja koja izgovorite zbilja i realizirate", zaključuje Građanska inicijativa Mjesto koje hoće živjeti.