ORAŠJE: Državljanin Njemačke krio pištolj i municiju u zvučniku Porschea

Home

ORAŠJE: Državljanin Njemačke krio pištolj i municiju u zvučniku Porschea


Oružje i municija su otkriveni u zvučniku gepeka, a za pregled vozila korištena je specijalistička oprema koju je Graničnoj policiji BiH donirao EXBS Program Vlade SAD-a.

Vozač A.I. (1980.), državljanin Njemačke, lišen je slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe“.

Kontroliran je u nedjelju (14. maj) pri izlasku iz Bosne i Hercegovine na Međunarodnom graničnom prijelazu Orašje. O događaju su obaviješteni Tužilaštvo BiH i Sud BiH. A.I. predat je Tužilaštvu BiH na daljnje postupanje.

 


Službenici JGP Aerodrom Sarajevo 15.5.2017. lišili su slobode N.N. (1975.), državljanina BiH. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuju Općinski sud u Zenici zbog krivičnih djela "krađa", "oštećenje tuđe stvari" i "nasilničko ponašanje" te Općinski sud u Travniku zbog "teške krađe".

Osoba je na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigla letom iz Beča i predata je službenicima Sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo.

Istog dana na Međunarodnom aerodromu Tuzla, na letu iz Malmea lišen je slobode A.M. (1987.) nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Mostaru zbog krivičnog djela "prevara". Službenici JGP Aerodrom Tuzla predali su bh. državljanina službenicima Sudske policije Tuzla.
 
(Izvor: Klix.ba)
Tagovi
Objavio: Tue, 16/05/2017 - 13:46

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top