Osam mjeseci za premlaćivanje djevojke iz BiH: Šamarao je, pogodio čašom u lice i vukao po podu

policija
Student kriminalistike iz Gacka proglašen je krivim jer je djevojci, pred policijom, polomio vilicu.

 

Žarko Rajković, 25-godišnji student kriminalistike iz Gacka, osuđen je na osam mjeseci zatvora zbog brutalnog premlaćivanja bivše djevojke Tare G. u banjalučkom kafiću.

Presuda je izrečena u banjalučkom Okružnom sudu, koji je preinačio presudu Osnovnog suda Banja Luka koji je optuženom izrekao novčanu kaznu od 4.500 KM zbog krivičnog djela teška tjelesna povreda. Rajković je proglašen krivim jer je 4. juna 2019. godine djevojci Tari G. pred policijom polomio vilicu.

U presudi je navedeno da je brutalno premlaćivanje oštećene izazvao verbalni sukob optuženog sa bivšom djevojkom koju je snažno uhvatio za ruku, a kada je pokušala da je istrgne, on ju je ošamario tri puta, potom oborio na pod i nastavio šamarati i vući za kosu.

Osuđeni Rajković djevojci je prijetio da će je ubiti, a kada mu je odgovorila da ga se ne boji, uzeo je čašu i pogodio je u lice.

- Potom ju je oborio na pod i tom prilikom ju je nastavio šamarati i vući za kosu. Tara G. je u jednom trenutku uspjela ustati sa poda i pobjeći u toalet, odakle je pozvala policiju. Nakon što je krenula prema izlazu iz kafića, Rajković joj je uputio prijetnje da će je ubiti, stoji u presudi. Optuženi je na glavnom pretresu priznao krivicu, a oštećena je opisala scene iz sporne noći. Njen punomoćnik je u završnoj riječi izjavio da njegova klijentica traži strožije kažnjavanje optuženog, jer još osjeća strah od njega i trpi posljedice.