fbpx Osamnaestogodišnja Merjem Hazić je nova hafiza Kur'ana

Osamnaestogodišnja Merjem Hazić je nova hafiza Kur'ana

Home

Osamnaestogodišnja Merjem Hazić je nova hafiza Kur'ana


Piše: Nedim Botić

Merjem Hazić, učenica medrese „Osman ef. Redžović“ iz Visokog, je u ponedjeljak, 13. novembra 2017. završila s polaganjem hifza pred Komisijom Rijaseta za hifz. Cijeli Kur'an je napamet proučila za petnaest dana pred eminetnim hafizima, učeći dnevno po dva džuza.

Merjem Hazić je 380-ti kandidat koji je položio hifz pred Komisijom Rijaseta.

Hafiza Merjem Hazić je rođena 2. jula 1999. godine. Završila je OŠ „Ćamil Sijarić“ u Nemiloj, sa prosjekom 5, 00. Trenutno je učenica četvrtog razreda medrese „Osman ef. Redžović“ u Visokom. Sa roditeljima živi u Visokom.

Hifz je počela učiti u prvom razredu Medrese, kod hafiza Zijada Dervića. Završila je sa učenjem krajem trećeg razreda, i počela se spremati za izlazak pred Komisiju. Njenom muhafizu, hfz. Zijadu Derviću, ovo je treći kandidat kojeg je izveo pred Komisiju, nakon hfz. Sedada Subašića i hfz. Hasiba Mimića.

Prema riječima dr. hfz. Dževada Šošića, Merjem je primjer kako se treba učiti hifz:

"Ona ima jako kvalitetno znanje i to se treba nastojati očuvati".

Dovoljno je reći da je hafiza Merjem dva džuza Kur'ana (40 stranica) pred Komisijom znala proučiti za 22 minuta, što je fantastičan uspjeh.

Ovim putem čestitamo hafizi Merhem Hazić, muhafizu hfz. Zijadu Derviću, njenim roditeljima, porodici, učiteljima i medresi Osman Redžović na ostvarenom uspjehu. Allah mubarek olsun.

Tagovi
Topic
Objavio: Tue, 14/11/2017 - 11:11

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top