Osipanje NIP-a u USK, i ministar napušta stranku

nip
Posljednjih dana turbulentno je u stranačkim strukturama Naroda i Pravde u USK. Nezadovoljstvo radom kantonalnog povjereništva pretvorilo se u egzodus članstva.


Nakon podnošenja neopozive ostavke na članstvo i sve stranačke funkcije u NiP od strane kantonalne zastupnice Ifete Kadić, Povjereništva NiP-a u Bosanskoj Krupi i oko 50 aktivnih članova, ostavke su usljedile i u drugim organizacijama.

Na članstvo i sve funkcije ostavku je podnio Fadil Balić, predsjednik Povjereništva NiP-a Bosanski Petrovac, te kako stoji u ostavci svi članovi povjereništva. Istog dana svoju neopozivu ostavku kantonalnom povjereniku Halilu Bajramoviću dostavio je i ministar za boračka pitanja u Vladi USK-a Ermin Zulić iz Bihaća.

Kako je navedeno u ostavkama, problem je u komunikaciji i radu Kantonalnog povjereništva, da li će na ovom osipanje NiP u USK stati ostaje nam da vidimo.

Podsjetimo na proteklim lokalnim izborima, Narod i Pravda je u ukupnom zbiru u USK ostvarila veoma dobar rezultat, međutim nakon turbulencija u članstvu, ostaje nam da vidimo šta će se događati u narednom periodu.