Osmogodišnjak silovao vršnjaka, policija mu ne može ništa jer je premlad (VIDEO)

Majka iz Velike Britanije ispričala je za BBC šokantnu priču o seksualnom zlostavljanju i silovanju koje je doživio njen osmogodišnji sin, i to od vršnjaka s kojim ide u školu.

Majka je za BBC govorila anonimno. Kaže da je njenog osmogodišnjeg sina silovao vršnjak dok je boravio u njegovoj kući. Kaže da su roditelji dječaka koji ga je silovao, njenog sina pozvali na igranje u svoj dom. Tada je, tvrdi majka, dječak zaključao svoju sobu i silovao ga te mu prijetio da ne smije ništa reći roditeljima. 

U razgovoru za BBC majka tvrdi i da je isti taj dječak njenog sina pokušao silovati još četiri puta. Preplašeni dječak sve je otkrio roditeljima kada su primijetili da se počeo čudno ponašati te su insistirali da im kaže šta se događa.

Majka tvrdi i da je sve prijavila policiji, ali da su joj rekli kako ne mogu ništa napraviti jer je silovatelj premlad, odnosno ispod dobne granice koja omogućuje kazneni progon. Policija je s počiniocem obavila razgovor, ali sve je stalo na tome.

Prema podacima koje iznosi BBC, broj slučajeva vršnjačkog zlostavljanja u Velikoj Britaniji udvostručio se u posljednje četiri godine,dok je 2013. godine zabilježeno 27 takvih slučajeva, prošle godine zabilježeno ih je čak 53. 

Majka kaže da njen sin sada pati od teške depresije te da je pokušao i oduzeti sebi život, a u javnost je istupila jer želi podići svijest o vršnjačkom zlostavljanju i upozoriti druge roditelje da i njihovo dijete može biti žrtvom nasilja i seksualnog zlostavljanja.