Ostala trudna s 13 godina: ''Prije sam osuđivala takve djevojke''

hu
Naišla na mnogo negativnih reakcija

 

Medi Lambert (Maddie) mlada je mama koja je zatrudnjela kad je imala samo 13 godina, a za britanski The Sun otkrila je kako je prije toga i sama često osuđivala mame tinejdžerice. Naime, Medi je djevojčicu Everli Džoj (Everly Joy) rodila početkom 2018. godine, kada je navršila 14 godina.

- Sjećam se kako sam nekada s prezirom posmatrala mame koje su zatrudnjele tako rano. Mislim da je to bilo samo zato što nisam znala ništa o tome, nisam shvatala šta to zapravo znači - rekla je Lambert, koja priznaje kako se zbog svoje kćerke ipak mnogih stvari morala odreći.

Sada ova 20-godišnjakinja tvrdi da tinejdžerska trudnoća nije nešto zbog čega bi žene trebalo osuđivati. Kako je objasnila, prije nego što je rodila i sama postala majka, nije bila svjesna izazova koje nosi odgoj djeteta. Također je vjerovala da će njen život biti ispunjen dramom i negativnošću.

- Kada sam zatrudnjela, bojala sam se šta će reći ljudi oko mene. Naišla sam na stvarno mnogo negativnih reakcija. Neki su mi čak govorili kako sam sebi potpuno uništila život, uglavnom, svi su imali nešto za reći i nisu se nimalo suzdržavali - potužila se mlada mama, koja vjeruje da joj je to što je rano postala majka zapravo pomoglo.

- Ranije sam morala odrasti, ali mislim da je to zapravo bila dobra stvar. Odgovornija sam i činim sve što mogu za svoju djevojčicu. Ona je doslovno moj cijeli svijet - dodala je Madi, koja je u međuvremenu uspjela završiti srednju školu i fakultet.