Ostavila policajce u čudu: Žena iz Bosanske Gradiške napuhala 5,19 promila alkohola u krvi

alkohol
Karakteristično je, da ista žena, bez obzira što pije i vozi, nije imala saobraćajnih nesreća.

 

Žena (46) iz Bosanske Gradiške postala je neslavni rekorder kada je tokom prošlog vikenda ustanovljeno da je vozila automobil sa nevjerovatnih 5,19 promila alkohola u krvi. 

U Policijskoj upravi rekli su da su 9. oktobra oko 01:15 sati u mjestu Čatrnja zaustavili automobil. Prilikom alkotestiranja kod vozača je utvrđena pomenuta količina alkohola.

 

Bez problema izašla iz automobila

Prema pisanju portala Srpskainfo, ona na prvu nije policiji djelovala da je toliko bila pijana, ali je šok nastao nakon testiranja. Isto veče u Bosanskoj Gradiški je uhapšena još jedna pijana žena za volanom, ali je ona napuhala "samo" 1.67 promila.

Vesna Vučić, portparolka policije rekla je da je nevjerovatno koliko se ovaj slučaj komentariše i koliku pažnju je privukao.

Bez problema je izašla iz automobila, a jedino po čemu su posumnjali je izgovor, zaplitala je jezikom, po neku riječ nejasno izgovarala, ali je na nogama bila sasvim stabilna.

- Tek kada je izmjereno ovako visoko pristustvo alkohola u krvi, policajci su se začudili, da je to uopšte moguće. Pojedinci, u javnosti, sumnjaju u instrument, ali tome nema mjesta. I ista osoba, evidentirano je u policijskim dokumentima, prethodno je kažnjena zbog 3,5 promila alkohola u krvi, ali se nije promijenila. Nastavila je da pije i da vozi - kažu iz policije.

 

Nije imala saobraćajnih nesreća

Karakteristično je, da ista žena, bez obzira što pije i vozi, nije imala saobraćajnih nesreća.

Poslije isključenja iz saobraćaja, u Policijskoj stanici provela je devet sati na triježnjenju. Određena joj je kazna od 400 KM, na dva mjeseca bit će oduzeta vozačka dozvola plus dva kaznena boda.

Tragajući za još nekim detaljima o njoj, u službenim policijskim zabilješka piše da je po zanimanju konobarica, a njeni prijatelji kažu da voli i pisati poeziju i nostalgične tekstove.