Osuđen Halid Muslimović, mora platiti 1.110 KM zbog premlaćivanja nekadašnje ljubavnice

.
Nakon što mu je rekla da će sve prijaviti policiji prijetio joj je riječima: "Znaš li ti ko sam ja, vozaću te u gepeku, mrak će te progutati", navodi se u optužnici

Folk pjevač Halid Muslimović osuđen je u Osnovnom sudu u Banjoj Luci na jedinstvenu novčanu kaznu od 1.110 KM zbog premlaćivanja nekadašnje ljubavnice Sonje Bašić iz Melburna.

 

Muslimović se teretio za nanošenje tjelesnih povreda i ugrožavanje sigurnosti. U optužnici se navodi da je 27. jula 2018. godine na putu ka Banjoj Luci u automobilu verbalno i fizički napao Bašić s kojom je bio u ljubavnoj vezi. U jednom trenutku je zaustavio vozilo i za kosu je izvukao sa mjesta suvozača i bacio na beton, da bi je opet ugurao u auto i odvezao do Banje Luke, udarivši je više puta.

 

Nakon što mu je rekla da će sve prijaviti policiji prijetio joj je riječima: "Znaš li ti ko sam ja, vozaću te u gepeku, mrak će te progutati".

Bašić je posvjedočila da je napad usljedio nakon što je od Muslimovića tražila da joj vrati skoro 400.000 KM koje mu je tokom trogodišnje veze uplatila preko Western uniona.

 

Muslimović je tvrdio da priča o dugu nije tačna. Negirao je optužbe, navodeći da mu je sve napakovano, te da je Bašićeva u kritično vrijeme bila pijana.

Izvor: