Otac bh. reprezentativca ponovo u bolnici, danas će biti operiran

Home

Otac bh. reprezentativca ponovo u bolnici, danas će biti operiran


Meho Bešić (46), otac fudbalskog reprezentativca BiH Muhameda Bešića, koji je jučer ranjen u pucnjavi u mjestu Falešići kod Srebrenika, vratio se jutros na Univerzitetski klinički centar Tuzla.  

On je, nakon što je jučer ranjen u ruku i nogu, bio zbrinut na Klinici za ortopediju i traumatologiju UKC-a Tuzla, ali je odbio hospitalizaciju i samovoljno se vratio kući, u Falešiće kod Srebrenika. 

No, Bešić je danas ponovo hospitaliziran na Klinici za ortopediju i traumatologiju i danas će, najvjerovatnije biti operiran. Ova informacija potvrđena je za Avaz.ba iz tuzlanske bolnice.

Bešića je u podlakticu i koljeno jučer popodne, nakon tučnjave, u Falešićima ranio komšija Samir Suljanović (38), koji je odmah nakon incidenta uhapšen. 

Kako nezvanično saznajemo, Suljanović će najvjerovatnije danas biti predat u nadležnost Tužilaštvu TK gdje će ga ispitati dežurni tužilac, koji će nakon saslušanja odlučiti o daljim zakonskim mjerama.

Pucnjavi je navodno kumovao alkohol i svađa između dvije porodice, Bešić i Suljanović.  

Riječ je o komšijama, koji su prema izjavama očevidaca, i ranije imali razmirica i svađa te je jučer došlo do opće tuče između Mehe i tri brata Suljanović i njihove dvojice sinova.

Meho je bio sam na jednoj strani, a njih peterica na drugoj.   

U toj općoj makljaži, gdje su sijevale pesnice, Bešić je bio savladan. Kada se očekivalo da se sve smiri, Senad je izvadio pištolj i sa dva hica ranio Mehu. 

Prema jednoj verziji, Meho je i ranije napadao Suljanoviće kada je bio pod dejstvom alkohola. Znao je često svoja dva psa, Sultana i Hurem, napucavati na njih.  

Prema drugoj verziji, Suljanovići su jučer isprovocirali Bešića. Šta se tačno dogodilo, utvrdit će istraga koju vodi Tužilaštvo TK.

 

(Izvor: Avaz)

Objavio: Ned, 27/08/2017 - 13:19

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top