Otac Dženana Memića i Davida Dragičevića večeras skupa u Banja Luci u borbi za pravdu

“Svi ko jedan, mirno, dostojanstveno – za pravdu!”, napisao je Davor Dragičević u Facebook grupi “Pravda za Davida” i tako pozvao sve bh. građane večeras na veliki skup u Banja Luci na Trgu Krajine u 18 sati.

Razlog za proteste je smrt njegovog sina Davida, koji se prvenstveno smatrao nestalim, dok nije pronađen u rijeci Vrbas. Od početka se za ovaj slučaj vežu mnoge nelogičnosti te su se mnogi građani uključili u proteste u centru Banja Luke, koji su se proširili i na pružanje podrške u drugim gradovima naše zemlje.

“Ovo više nije samo skup građana Banja Luke, ideja koju je pokrenula naša porodica, da svi mirno okupljeni ukažu na nepravdu, dobila je podršku i iz drugih gradova, te je tako najavljen dolazak građana i iz Federacije BiH, a podrška svakodnevno stiže i iz dijaspore”, rekao je Davor.

Davor i Muriz Memić, otac preminulog Dženana – za čije ubistvo i dvije godine kasnije se vodi suđenje, našli su se prošle sedmice u Sarajevu. Danas je N1 javio kako će protestima u Banja Luci prisustvovati i Memić koji traži pravdu i za svog sina.

Na stranici “Pravda za Davida” najavljen je dolazak građana iz cijele zemlje.

Ministar vanjske trgovine BiH Igor Crnadak pozvao je također sve građane na večeašnji skup.

“Trg Krajine.  Svi trebaju biti ovdje, dostojanstveno, mirno, bez politike, ali sa mnogo emocija…borba za pravdu se nastavlja”.