Otac iz pakla osuđen na 20 godina zatvora: Monstrum silovao maloljetnu kćerku, od nje tražio da drži kameru i snima...

Silovatelj
Apelacioni sud u Beogradu je kao neosnovanu odbacio žalbu Jovićevog branioca i potvrdio prvostepenu presudu Višeg suda u Pančevu

 

Vlajko Jović iz Banatskog Novog Sela (44) pravosnažno je osuđen na 20 godina zatvora zbog obljube maloljetne kćerke koju je vrbovao i za prostituisanje.

Apelacioni sud u Beogradu je kao neosnovanu odbacio žalbu Jovićevog branioca i potvrdio prvostepenu presudu Višeg suda u Pančevu kojom je u oktobru prošle godine osuđen zbog krivičnih djela obljuba zloupotrebom položaja i trgovina ljudima.

- Oštećena je radi ostvarivanja svog imovinsko-pravnog zahtjeva upućena na parnični postupak, navodi se u odluci Apelacionog suda.

Jović je osuđen jer je od marta do aprila 2020. godine u Banatskom Novom Selu, zloupotrebom svog položaja roditelja, dva puta u porodičnoj kući obljubio maloljetnu kćerku, rođenu 2003. godine, a tokom jedne od obljuba tražio je od nje da drži uključenu kameru na mobilnom telefonu da bi zabilježio snimak seksualnog čina.

Jović je od početka 2019. godine do aprila 2020. godine, zloupotrebom povjerenja i odnosa zavisnosti i teških materijalnih prilika, vrbovao kćerku da se prostituiše tražeći da na taj način zarađuje novac.

U tu svrhu je pozivao i dovodio migrante u kuću i nudio im kćerku za prostituciju.

- Radi pribavljanja klijenata, podijelio je preko jedne društvene mreže sa više različitih naloga snimak seksualnog čina između njega i kćerke kao i tri njene nage fotografije koje je sam načinio, navodi se u presudi.

Prema stavu Apelacionog suda, pravilno je prvostepeni sud zaključio da za Jovića nema olakšavajućih okolnosti, dok je od otežavajućih okolnosti pravilno cijenio njegovu raniju osuđivanost, upornost u vršenju krivičnih djela i njegovu bezobzirnost, bezdušnost i nedostatak kajanja zbog učinjenog.

- Prvostepeni sud je pravilno postupio kad je okrivljenog osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 20 godina, nalazeći da je ista srazmjerna težini izvršenih krivičnih djela, društvenoj opasnosti učinjenih djela i stepenu krivice okrivljenog i okolnostima pod kojima su krivična dela izvršena i ista je nužna za postizanje svrhe kažnjavanja, naglasio je sud, piše Kurir.rs.