Crni vikend u Krajini: U tri dana otac ub*o sina, majka ugušila tek rođenu bebu i mladić poginuo na kupalištu

Krajina je u protekla tri dana zavijena u crno.

Nekoliko tra*edija potreslo je ovaj dio BiH ali i cijeli region. Prvo je 15. avgusta, Sulejman Burzić nakon žestoke svađe sa sinovima Vernesom i Emirom iz pištolja ub*o sina Vernesa. Ubio bi i Emira ali je, nasreću, uspio pobjeći., osvrnuo se na crni vikend u Krajini portal avaz.ba.

Na prvom iskazu se nije kajao ali je dan poslije kroz plač pričao istražiteljima kako je “najgori čovjek na svijetu” jer je ub*o svoje dijete”, prenosi USN.

Kada se sve smirilo, stigla je užasna vijest iz Bužima. Majka i kćerka su dekom ugušile tek rođenu bebu i to na tavanu kuće. E. L., rođena 2000. godine jednostavno nije željela to dijete. I ona i majka su vrlo brzo lišene slobode, a danas im je tu*ilac Tu*ilaštva Unsko-Sanskog kantona odredio jednomjesečni pritvor.

Uporedo s tim, 18-godišnji mladić je na kupalištu Topole u Kostelima kod Bihaća pao, udario glavom u kamen i potonuo u rijeku Unu. Prisutni na kupalištu su ga izvukli iz rijeke, hitna prebacila u Kantonalnu bolnicu “Dr. Irfan Ljubijankić” a ljekari uložili sve napore da spase život nesretnom mladiću.

Nažalost, 18.08.2019. u popodnevnim satima stigla je vijest da je podlegao teškim povredama i da ljekari nisu mogli ništa više učiniti.