fbpx Otkud migrantima 46 maraka za kartu od Sarajeva do Bihaća

Otkud migrantima 46 maraka za kartu od Sarajeva do Bihaća

Home

Otkud migrantima 46 maraka za kartu od Sarajeva do Bihaća

Karta vozom u jednom smjeru košta 42,50 KM

Migranti se od Sarajeva do Bihaća prebacuju raznim prijevoznim sredstvima. Osim Talgo voza, koji im je omiljeno prijevozno sredstvo i kojim najviše putuju, mnogi odlaze i autobusom. Istražili smo koliko košta karta u jednom smjeru.

Talgo voz "Željeznica FBiH" svakog dana kreće u 16 sati iz Sarajeva, a njegov dolazak u Bihać očekuje se pola sata iza ponoći. Međutim, akcijama MUP-a USK svi migranti iz voza budu izvedeni u Bosanskoj Krupi i vraćeni nazad. Karta u jednom smjeru vozom košta 42,50 KM.

S druge strane, nešto je skuplji prijevoz autobusom. Tako karta Sarajevo - Bihać košta 46 maraka. I oni koji putuju autobusom budu izvedeni iz autobusa u Velečevu na ulazu u Ključ, u slučaju da na nekoj ranijoj stanici ne napuste autobus.

Ekipa "Avaza" danas je s glavne autobuske stanice u Sarajevu ispratila pun autobus migranata. Njima se karte prodaju kao i svim ostalim putnicima iako su svi prijevoznici upozoreni da će biti sankcionirani.

Također, na nedavnoj vanrednoj sjednici Gradskog vijeća Bihać jedan od zaključaka se ticao i transporta migranata u Unsko-sanski kanton.

- Od Vlade Republike Srpske i Ministarstva unutrašnjih poslova RS tražimo da, u koordinaciji s Ministarstvom sigurnosti BiH i Graničnom policijom BiH, postigne veći angažman u zaštiti državne granice između BiH i Srbije i zabrane transporta migranata preko RS do USK - zaključeno je na sjednici.

Topic
Objavio: Tue, 16/04/2019 - 11:06
Back to top