Ovaj napitak je prirodna infuzija, poboljšava stanje organizma i čuva krvne sudove

Foto: Facebook
Previše masnoća koje se talože u krvi mogu dovesti do mnogih bolesti poput povišenog holesterola i visokog pritiska..

Poznato je da krvni sudovi snadbijevaju sve ćelije i tkiva našeg tijela kiseonikom. Da biste efikasno očistili krvne sudove i oni bili zdravi, nije neophodno da koristite skupe preparate

LIMUN I BIJELI LUK

Uzmite četiri komada bijelog luka srednje veličine, oljuštite ih i podijelite na čenove. Četiri zrela limuna temeljno operite i isjecite na proizvoljne komade tako da ne uklanjate koru. Limun i bijeli luk morate da izblendirate da smjesa postane glatka.

Prebacite smjesu od limuna i bijelog luka u teglu od tri litre, napunite je toplom vodom, zatvorite poklopac i stavite na tamno mjesto tri dana. Poslije tri dana, procjedite infuziju, sipajte u teglu sa zatvorenim poklopcem i stavite u frižider.

KAKO DA JE KORISTITE?

Uzmite pola čaše infuzije tri puta dnevno 20 minuta prije obroka. Preporučeno trajanje ovog ciklusa čišćenja je četrdeset dana. Treba znati: Pošto takva infuzija ne može dugo da se čuva, ne zaboravite da promijenite sadržaj tegle svakih 6-7 dana.

Izaberite dva velika limuna, temeljno ih isperite pod mlazom vode, isjecite na kriške bez uklanjanja kore. Sve to provucite kroz mlin za meso. U kašu limuna dodajte 2 kašike kvalitetnog meda i dobro promiješajte. Prebacite smjesu u staklenu teglu i stavite na tamno mjesto. Za dan već možete uzimati ovaj moćni eliksir. Uzimajte 2-3 kašičice prije svakog obroka. Vrijeme korištenja ovog recepta traje dok se ne postignu željeni rezultati.

Nadamo se da će vam ovi jednostavni narodni savjeti pomoći da spriječite mnoge bolesti. Inače, preventivno čišćenje krvnih sudova korisno je ne samo za starije ljude, već i za sve koji razmišljaju o svom zdravlju.

Ojačajte i vi svoje krvne sudove!