Palestinac potegao pištolj na policajku

Policija

Banjalučka policija identifikovala je migranta koji je potegao pištolj na policajku u Klašnicama kod Banje Luke, a riječ je o državljaninu Palestine Hasanu Halifu.

Tokom velike potrage, u koju su bili uključeni Žandarmerija, Specijalna antiteroristčka policija i Helikopterski servis RS, pod kontrolu je stavljeno 18 migranata. Njih pet, koji su nakon incidenta s povlačenjem pištolja bježali od policijske patrole, sprovedeno je na kriminalističku obradu, dok su ostali predati Službi za poslove sa strancima na dalje postupanje.

- Kriminalističkom obradom uspješno je identifikovan H. H. iz Palestine koji je potegao pištolj u pravcu policijske službenice. Daljim operativnim radom identifikovana su još četiri migranta, koji se nalaze u prostorijama PU Banja Luka. S obzirom na to da se tužilac izjasnio da se radi o krivičnom djelu sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje lice inicijala H. H. iz Palestine danas će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat u Okružno javno tužilaštvo Banja Luka - saopćeno je iz PU Banja Luka.

 

Podsjetimo, policija je jučer dobila dojavu da se u napuštenoj kući, nedaleko od mosta u Klašnicima, nalazi veća grupa migranata. Na teren je upućena patrola policije, a po njihovom dolasku manja grupa je krenula da se buni. Jedan od njih je potegao pištolj na patrolu, ali srećom nije pucao. Dio migranata potom se dao u bjekstvo i umakli su u obližnju šumu. Poslije sat svi migranti su pronađeni i stavljeni pod kontrolu.