Penzionisani profesor napravio incident

U holu Narodnog pozorišta RS pred početak današnje svečane akademije povodom 44 godine rada i postojanja banjalučkog Univerziteta dogodio se i incident kada je nedaleko od njega Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, davao izjavu za novinare.

Penzionisani profesor Miroslav Grubačić je galamio i glasno govorio što je izazvalo reakciju obezbjeđenja koje je penzionisanog profesora izvelo iz Narodnog pozorišta.

Grubačić se prethodno dok je Dodik dolazio u Narodno pozorište RS sa njim pozdravio, te kratko porazgovarao sa njim.

Sa banjalučkog Univerziteta su za "Nezavisne" rekli da je emeritus profesor Miroslav Grubačić bio dugogodišnji profesor Univerziteta, ali da je na svečanu akademiju došao kao nepozvan gost u vidno pijanom stanju.

"Takvim licima nije bilo dozvoljeno da prisustvuju akademiji. Riječ je o profesoru koji nema godinama nikakav angažman na Univerzitetu jer je penzionisan", rekli su sa banjalučkog Univerziteta.

Oni su istakli da nije bilo uvreda i psovki na račun Dodika, ali da profesor nije mogao da uđe u salu Narodnog pozorišta RS jer je bio pijan.

"Univerzitet osuđuje bilo kakav oblik neakadamskog ponašanja. Profesor Grubačić nije pravio incidente tokom akademije, jer nije mogao da uđe u salu Narodnog pozorišta RS, te se samo nalazio u holu Narodnog pozorišta RS", kažu na banjalučkom Univerzitetu.   Očevici ovog događaja su rekli Srni da Dodik i njegovo obezbjeđenje niti su bili upoznati, niti su učestvovali u navodnom incidentu.