Pernar: Podrška Komšiću nakon opoziva ambasadora

Hrvatski saborski zastupnik Ivan Pernar putem svoje Facebook stranice poslao je poruke podrške članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz hrvatskog naroda Željku Komšiću nakon što je ova bh. institucija donijela odluku o smjeni većeg broja bh. ambasadora širom svijeta.

Pernar je poručio da na mjesta smijenjenih ambasadora, Komšić imenuje Hrvate koji su se otvoreno borili protiv politike HDZ-a BiH.

''Puna podrška Komšiću, moja topla preporuka njemu je da na njihova mjesta imenuje Hrvate koji su se otvoreno borili protiv politike Dragana Čovića i HDZ-a BiH. Vjerujem da postoji 12 takvih u BiH.

Time bi pokazao bh. Hrvatima da nije u sukobu s njima, nego s politikom jednog čovjeka i jedne stranke'', napisao je Pernar.

Podsjećamo, Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je opozvalo s dužnosti ambasadore BiH u: Republici Bugarskoj, Češkoj Republici, Crnoj Gori, Arapskoj Republici Egipat, Republici Grčkoj, Državi Izrael, Japanu, Kanadi, Rumuniji, Republici Sloveniji, Republici Srbiji, Švicarskoj Konfederaciji,Kraljevini Belgiji, Republici Hrvatskoj, Republici Italiji, Republici Mađarskoj,Saveznoj Republici Njemačkoj, Republici Poljskoj, Kraljevini Švedskoj, Ujedinjenom Kraljevstvu, te ambasadora BiH pri Svetoj stolici.

Također, Predsjedništvo BiH je s dužnosti opozvalo i šefa Stalne misije BiH pri Ujedinjenim narodima u New Yorku, šefa Stalne misije BiH pri Vijeću Evrope u Strasbourgu, šefa Misije BiH pri OSCE-u i Uredu UN-a u Beču, generalnog konzula BiH u Istanbulu u Republici Turskoj, generalnog konzula BiH u Milanu u Italiji i počasnog konzula BiH u Tel Avivu u Državi Izrael.