Pijan upao u kuću, išutirao punca, porodilji stavio nož pod grlo i prijetio da će je zaklati

Nebojši S. (33) iz Velikog Gradišta određen je pritvor do 30 dana zbog sumnje da je izvršio nasilje u porodici jer je nasrnuo na svoju nevjenčanu suprugu Katarinu A. (25) i njene roditelje.

Napad na djevojku dogodio se 11. avgusta, nekoliko dana nakon što se porodila.

- Nebojša S. je u 4:50 sati pod utjecajem alkohola upao u porodičnu kuću nevjenčane supruge, u kojoj je donedavno živio s njom i njenim roditeljima. On je nogom razvalio vrata, a potom počeo da prijeti da će ih prebiti i zaklati dok je u ruci držao nož - priča Kurirov izvor iz istrage.

Kažu da je punca, kada ga je pokušao zaustaviti, dva puta udario pesnicom u lice, a potom i šutirao po tijelu. 

- Nesretnoj Katarini, koja se tu zadesila, stavio je nož pod grlo i ponavljao da će je zaklati. Poslije svega se nekako smirio i pobjegao, a roditelji napadnute djevojke su pozvali policiju. On je ubrzo pronađen u blizini s nožem u ruci - dodao je sagovornik Kurira. 

Navodno, motiv napada su neraščišćeni porodični odnosi.

- Nebojša je stanovao s roditeljima svoje supruge u kući do 5. avgusta, a nakon njenog porođaja je napustio dom zbog čestih svađa. On je saslušan u Osnovnom javnom tužilaštvu, pa mu je sudija za prethodni postupak na prijedlog tužioca odredio pritvor. U nastavku istrage bit će saslušani oštećena djevojka i njeni roditelji - kaže izvor.

Zaprijećena kazna za nasilje u porodici je od šest mjeseci do pet godina zatvora.