Pijani sin šefa splitske policije razbio tatin službeni automobil

Kako smo doznali od načelnika PU, Slobodana Marendića, njegov sin, koji još nema punih 19 godina, išao se naći s djevojkom, a kako mu nije bio dostupan obiteljski auto, uzeo je ključeve od očevog službenog Forda

Noćas, oko 3.09 sati u ulici Katalinićev prilaz 3 u Splitu, osobni automobil marke Ford fokus splitskih registracijskih oznaka naletio je na ogradu mosta.

Vozač je bio pod utjecajem alkohola. Imao je 1,70 promila alkohola u krvi.

Automobil je u vlasništvu Ministarstva unutarnjih poslova RH, a koristi ga načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske. Vozač (19) je član njegove obitelji te je, prema prvim informacijama, uzeo automobil na korištenje bez njegova znanja.

Kako smo doznali od načelnika PU, Slobodana Marendića, njegov sin, koji još nema punih 19 godina, inače radi kao konobar, a tu večer ga je kući doveo kolega oko 1 poslije ponoći. No potom ga je nazvala djevojka pa je morao hitno izaći, a kako mu nije bio dostupan obiteljski Renault, očito je uzeo ključeve od službenog Forda i otišao se naći s njom. 

Marendić kaže da je kao roditelj utučen, ali kao policijski službenik smatra da je napravio sve što je morao. Službenu prijavu je proslijedio, kaže nam, a roditeljska kazna mu tek slijedi kad stigne kući.

Glavni ravnatelj policije uputio je stručni tim Ravnateljstva policije u Policijsku upravu splitsko-dalmatinsku, a  kako bi se utvrdile sve okolnosti slučaja i posljedično poduzele zakonom sve predviđene mjere. 

U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih već je nastala samo materijalna šteta.