Pješački Pohod Kamenica - Slunj - Hadžin Potok - Šturlić

Povodom Dana patriota Grada Cazin i ove godine organiziran je pješački Pohod iz Hrvatske u BiH, Kamenica - Slunj - Hadžin Potok - Šturlić. Da se ne zaborave staze patriota, koji su 92' napustili blagodati zemalja Zapadne Evrope i došli pješice u BiH zajedno sa drugim patriotama braniti svoju jedinu domovinu BiH.

"Ovo je najveći oblik patriotizama i podsjeća nas na dane kada se napuštala Evropa zbog Bosne i blagodati Zapada te dolazilo u BiH braniti svoju jedinu domovinu. Ponosni smo na te herojske dane i želimo da našu lijepu državu gradimo na istini i pravdi sa više pravičnosti i prosperiteta, jer to zaslužuje ovaj ponosni narod." ističe savjetnik gradonačelnika Grada Cazina Jusuf Bajrektarević

Na polasku položeno je cvijeće i proučena Fatiha na šehidskom obilježju Cazin, potom su učesnici pješačkog pohoda preveženi do Kamenice, Hrvatska, odakle su 92' kretali.

Nakon prve dionice pješačkog pohoda tridesetak učesnika je organizirano dočekano u Slunju. Gradonačelnik Grada Slunj sa svojim suradnicima je zajedno sa učesnicima pješačkog pohoda položio cvijeća na Centralno obilježlje u Slunju. Tim povodom Jure Katić, gradonačelnik Slunja pozdravio je učesnike pješačkog pohoda te naglasio važnost ovog obilježavanja da se ne zaboravi. Zahvalio se Krajišnicima na doprinosu.

Učesnici pješačkog pohoda su prenoćili u Slunju odakle nastavljaju drugu dionicu Hadžin Potok - Šturlić. U Šturliću će se pridružiti zajedničkoj manifestaciji obilježavanja Dana patriota Grada Cazin.