Plenković o popuštanju mjera: Sutra nove odluke, građane treba nagraditi

Plenković
Nakon što je HDZ predstavio Davora Filipovića kao kandidata za gradonačelnika Zagreba, predsjednik vlade Andrej Plenković komentirao je i moguće popuštanje epidemioloških mjera.

 

“Mislim da se ovim okolnostima treba nagraditi naše sugrađane koji su pokazali veliku dozu strpljenja i odgovornosti. Razmišljamo o nekoliko mogućih iskoraka koje ćemo sutra predstaviti na vladi”, kazao je Plenković.

Podsjetimo, u Hrvatskoj je potvrđena i prisutnost britanskog soja koronavirusa, a hoće li to utjecati na popuštanje mjera, objasnio je član vladina Znanstvenog savjeta Ozren Polašek.

“Svakako želimo svi razmišljati o popuštanju jer sad nam je jasna i psihološka i ekonomska cijena ovakve situacija u kojoj su ovakve mjere na snazi. Nadao sam se da ćemo ići u tom smjeru. Međutim, pojava tih sojeva i situacija iz drugih zemalja iz Europe ne daje nam puno nade, ali nije ovo smak svijeta. Trenutno smo u dobroj situaciji i danas smo razgovarali kako to zadržati, bez obzira na okruženje i na činjenicu da je danas potvrđena nova varijanta koja je izgledno i prije već bila kod nas, ali danas imamo definitivnu potvrdu da se širi kod nas”, rekao je Polašek.

Beroš: O relaksaciji treba vrlo pomno promišljati

Upitan hoće li biti ublažavanja postojećih epidemioloških mjera ministar Vili Beroš kazao je danas kako na to pitanje nema jednoznačnog odgovora i da će se o tome još razgovarati. Misli da će određene odluke koje će biti temeljene na epidemiološkoj situaciji donijeti sljedećih dana.

"Temeljit ćemo odluke na epidemiološkim podacima i na zdravom razumu. Svi smo suglasni da ne treba dodatno pooštravati mjere, međutim o relaksaciji treba vrlo pomno promišljati. Mislim da ćemo donijeti određene odluke koje će biti temeljene na situaciji idućih dana", rekao je Beroš.