Plenković opleo po Milanoviću: Nazvao ga primitivnim političarem

23232323
Andrej Plenković se danas obratio medijima na svečanosti otvorenja Ekonomskog centra Osječko-baranjske županije i Proljetnog sajma

Andrej Plenković, premijer Hrvatske, je utvrdio da u Hrvatskoj raste broj primitivnih politčara, kako je nazvao i hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića.

Milanovićev doprinos "čista nula" 

Njegov doprinos je ocijenio kao „čistu nulu i duboko zaleđeni minus“ s obzirom na to koliko „uništio političku kulturu.“

Ovo je bio Plenkovićev odgovor na posljednji javni ispad Milanovića, koji je u petak nazvao cijelu priču oko ostavke šefice Uskoka Vanje Marušić „groznom“.

Predsjednik Hrvatske je ocijenio da se radi o ličnom obračunu glavne hrvatske tužiteljice Zlate Hrvoj Šipek, koja se htjela riješiti Marušić.

Promijenio politički diskurs

- Nisam slušao šta je govorio. To je sve uobičajeni repertoar divljaštva, vulgarnosti, primitivizma, nekulture čovjeka koji je promijenio politički diskurs u Hrvatskoj tako da raste broj jednako primitivnih političara kao što je on, koji nam narušavaju političku kulturu i koji se bave ni sa čim - komentirao je Plenković.

Hrvatski premijer je danas učestvovao na svečanosti otvorenja Ekonomskog centra Osječko-baranjske županije i Proljetnog sajma.

- Nažalost, jedan dio političke scene ga slijedi, posebno njegovi nasljednici u SDP-u čiji je sekretar morao dati ostavku, a svi su očito znali za falsificiranje potpisa. Oni koji stoje da bi ga podržali jednako su jadni kao on - dodao je Plenković.