Plinska boca izazvala požar u kući

Kuća
U razrušenom objektu se u tom momentu nalazio stari policijski znanac koji je prošao bez povreda

 

Požar koji je izbio preksinoć oko 21 sat u napuštenoj i devastiranoj kući u Ulici Milana Rakića, u naselju Dolac kod Banje Luke, lokalizovali su banjalučki vatrogasci, a na svu sreću povrijeđenih osoba tom prilikom nije bilo.

OSUMNJIČENI I SVJEDOK

Uviđaj će, nakon što se stvore uslovi, obaviti pripadnici banjalučke policije. Ovo je naložio dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka, koji je zatražio i dostavljanje izvještaja nakon prikupljanja svih činjenica na okolnosti izbijanja požara.
Kako nezvanično saznajemo, u trenutku izbijanja vatre u devastiranoj kući se nalazio Dragan Jelača, odranije poznat policiji kao počinitelj teških krivičnih djela. Privođen je i u velikoj policijskoj akciji kodnog naziva Klub zbog navođenja maloljetnice na prostituciju, a bio je i očevidac ubistva Brune Rolda te je na sudu svjedočio protiv optuženih. U razrušenom objektu je navodno boravio desetak dana.
- Čuli smo i osjetili jaku detonaciju. Pomislili smo da se desila eksplozija. Ova kuća je napuštena već godinama i leglo je narkomana. Međutim, već desetak dana primijetio sam da je neko tu jer je stavio i čaršafe na prozor. Čuo sam da je jedne noći nepoznati čovjek odatle dobacivao prolaznici i dozivao je, ispričao nam je izvor blizak istrazi.

ŠPRICE, LISTIĆI...

Iako će uzroci izbijanja požara biti poznati po okončanju vještačenja koja će biti obavljena u narednim danima, nezvanično se moglo čuti da je do požara došlo nakon što je pukla mala jednokratna plinska boca.
Kako se jučer moglo vidjeti na licu mjesta, na podu koji je pun gareži ležale su prazne flaše, limenke, listići iz kladionice, šprice, dijelovi namještaja...
Inače, u istoj ovoj kući je prije dvije godine nađeno tijelo Igora Aksentijevića, za kojeg je utvrđeno da je preminuo prirodnom smrću. Prethodno se za njim tragalo 30-ak dana.