Pljušte ostavke u SDA, a sjednice Predsjedništva ni na vidiku, uvode li se povjereništva u Sarajevu?!

sda
Težak izborni poraz otvoreno je priznao i predsjednik SDA Bakir Izetbegović, a svemu se jučer oglasio i potpredsjednik SDA Denis Zvizdić

 

I dok svakodnevno pljušte ostavke funkcionera SDA na stranačke funkcije u U Općinskom i Kantonalnom odboru SDA u Sarajevu,rukovodioci stranke, koja je u Kantonu  na lokalnim izborima brutalno poražena u utrci za načelničke pozicije još nisu zakazali ni održali sjednicu Predsjedništva na kojoj bi se razmatrala kompletna situaciju u KS i dali odgovore ko je kriv za težak izborni poraz.

Težak izborni poraz otvoreno je priznao i predsjednik SDA Bakir Izetbegović, a svemu se jučer oglasio i potpredsjednik SDA Denis Zvizdić. Kako nam je rečeno, članstvo SDA u KS, razočarano izbornim rezultatima i vođenjem stranke u Sarajevu, sve je glasnije i zahtijeva od Predsjedništva stranke hitno uvođenje povjereništva u KS. Na taj način Fikret Prevljak i ostali članovi bi automatski bili razriješeni, a stranka bi odredila čovjeka koji bi uveo red.  

No, sjednica Predsjedništva SDA, još nije zakazana. 

Osim toga, nije nemoguće da se Prevljak i kompletno rukovodstvo KO SDA Sarajevo smijeni, a povjereništva uvede u općinske oragnizacije koje su doživjele krah u Sarajevu i izborni debakl. To se prije svega misli na Općine Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo, ali i Ilidžu, gdje Prevljak potučen do nogu.

Nema sjednice Predsjedništva nema, iako je nezadovoljstvo sve veće i traće se krivci za izborni debakl. 

Još nisu razmatrane ni prihvaćene ostavke Nedžada Ajnadžića, Jasmina Terovića i Abdulaha Skake. Oni su podnijeli ostavke na pozicije članova Kantonalnog izvršnog odbora i Kadrovske komisije, a uputili su ih Fikretu Prevljaku.

Nedavno je  i vijećnica u Općinskom vijeću Novi Grad Sarajevo Edina Gabela podnijela ostavke na funkcije u KO SDA. Ostavku su podnijeli i Nedžad Koldžo te Nezir Hadžić iz Novog Grada, koji je bio i član Kadrovske komisije KO SDA.