Pobjegli sa Psihijatrije, ukrali Golf i vozali se po Sarajevu

Home

Pobjegli sa Psihijatrije, ukrali Golf i vozali se po Sarajevu


Renato Kragulj (26) i Semir Karađuz (30), dvojica najpoznatijih lopova na području Prijedora i Banje Luke, uhvaćeni su u ponedjeljak u Sarajevu nakon što su u nedjelju pobjegli sa Psihijatrije na Sokocu. 

Iznosio stvari

Nakon bijega iz Zavoda za forenzičku psihijatriju Sokolac, istu noć su u mjestu Podromanija ukrali Golf 2, kojim su nastavili bijeg prema Sarajevu.

Dvojac je uhapšen nakon što su nekoliko sati kasnije, tačnije, u ponedjeljak u 2.30 sati, u ulici Džemala Bijedića automobil Golf zaustavili pripadnici Policijske uprave Novi Grad Sarajevo. Automobilom je upravljao Kragulj, a s njim je u vozilu bio Karađuz. 

Utvrdivši da se radi o odbjeglim lopovima i psihijatrijskim slučajevima, sarajevski policajci su, nakon kriminalističke obrade, Kragulja i Karađuza predali službenicima Zavoda za forenzičku psihijatriju Sokolac. Ukradeni Golf vraćen je vlasniku. 

Renato Kragulj, poznat po tome što krade sve što mu dođe pod ruku, prošle godine u avgustu hapšen je zbog deset krađa u Prijedoru, usljed kojih je svoje sugrađane ojadio za oko 4.000 maraka. Na meti su mu se našli i kuće i stanovi i kafići, iz kojih je iznosio novac, računarsku tehniku, mobilne telefone, zlatni i srebreni nakit, kao i bicikle. 

renato

Opljačkao djevojku

Kragulj je poznat i po krađi zlatnog nakita vrijednog oko 12.000 maraka 2015. godine iz kuće oca svoje djevojke. Duže vrijeme bio je u vezi s kćerkom oštećenoga, a nekoliko puta joj je bio u kući, što je iskoristio da utvrdi gdje se nalaze dragocjenosti. Ukradeno zlato je zatim prodavao po lokalnim zlatarama. 

Banjalučki lopov Semir Karađuz hapšen je prije tri godine zbog sumnje da je počinio 14 krađa na području Banje Luke i Prijedora. Koristeći alat, obijao je ulazna vrata na stanovima, a potom iz njih krao novac i zlatni nakit, koji je prodavao. 

Obijao trgovine

Karađuz je 2013. godine bio privođen s još trojicom kradljivaca, za koje je utvrđeno da su počinili 31 krivično djelo provalne krađe, razbojništva i teške krađe. Grupa je uglavnom provaljivala u trgovačke radnje i privatne kuće. 

semir

Krao slova s grobova

Renato Kragulj je u septembru 2013. godine hapšen zbog sumnje da je s nadgrobnih spomenika na pravoslavnom groblju u mjestima Sotonice i Malo Palančište kod Prijedora krao mesingana slova. Na teret mu je stavljano da je s vjerskih objekata krao oluke i druge sekundarne sirovine koje je prodavao u preduzećima za otkup sekundarnih sirovina u Prijedoru. 

 

(Izvor:Avaz.ba)

Tagovi
Objavio: Wed, 12/07/2017 - 20:50

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top