Počela prodaja futurističkog uređaja: Ideja je da zamijeni telefone

.
Umjesto ekrana, Ai Pin koristi inovativnu "laser ink" tehnologiju koja projicira informacije direktno na vaš dlan

 

Humane Ai Pin, najnoviji proizvod kompanije „Humane“, koju vode bivši zaposleni „Applea“ Imran Čaudri i Betani Bonđorno, napokon je predstavljen javnosti u četvrtak. Ovaj uređaj bez ekrana, predstavljen kao alternativa pametnim telefonima, već privlači pažnju svojim jedinstvenim pristupom i naprednim funkcijama.
 

Iako je još rano za zaključke o tome da li će Ai Pin postati revolucionaran kao iPhone, njegove impresivne sposobnosti čine ga zanimljivim kandidatom za budućnost komunikacije.

Ove 4 futurističke funkcije koje izdvajaju ovaj uređaj:

Projekcija na dlan

Umjesto ekrana, Ai Pin koristi inovativnu "laser ink" tehnologiju koja projicira informacije direktno na vaš dlan. Ovaj pristup omogućava korisnicima da ostanu povezani s okolinom, umjesto da neprestano gledaju u ekran. Interakcija s uređajem se vrši gestovima, poput spajanja palca i kažiprsta, čime se, naprimjer, pauzira ili reproducira muzika, piše Telegraf.rs.

Glasovne komande

Ključna karakteristika ovog uređaja je upotreba glasovnih komandi, zahvaljujući ugradnji OpenAI modela. Ovaj pristup omogućava pretraživanje i upravljanje zadacima putem glasa, što uključuje i funkcije kao što su pretraga rezervacionih kodova u inboksu ili diktiranje poruka kontaktima. Funkcija "Catch Me Up" analizira vaš inboks kako bi izdvojila važne informacije, kao što su detalji o dogovorenim planovima.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

Nutricionističke informacije i prijevod u realnom vremenu

Funkcija koja je posebno istaknuta u promotivnom videu je sposobnost Ai Pina da koristi računarski vid za pružanje informacija o nutritivnim vrijednostima hrane, kao i mogućnost realnog vremena prijevoda jezika. Ove funkcije nude korisnicima nove načine za interakciju sa svijetom oko sebe, pružajući korisne informacije u svakodnevnom životu.

Privatnost

Ai Pin posebnu pažnju posvećuje privatnosti i diskreciji. Za razliku od drugih glasovnih asistenata, Ai Pin ne zahtijeva aktivacijsku riječ i aktivira se samo ručnim pokretanjem. "Trust Light" se pali kada je uređaj u upotrebi, naglašavajući posvećenost zaštiti privatnosti korisnika. "Personic speaker" stvara "mjehur zvuka" kako bi razgovori ostali privatni.

Humane Ai Pin i dodatna oprema počinju od cijene od 699 dolara, uz mjesečni plan od 24 dolara za mobilnu mrežu preko T-Mobilea. Naručivanje Ai Pina počinje 16. novembra, a isporuke se očekuju početkom 2024. godine. Sa ovim naprednim funkcijama i inovativnim pristupom, Ai Pin ima potencijal da značajno promijeni način na koji koristimo tehnologiju u svakodnevnom životu.

Foto: YouTube