Počela sanacija saobraćajnice kroz centar Bužima

Ovih dana je počela sanacija saobraćajnice kroz sami centar Bužima.

Investitor ovih, i ostalih, radova  na području općine Bužim je Direkcija regionalnih cesta USK-a. 

U toku ove godine Direkcija regionalnih cesta USK-a će na području općine Bužim investirati oko 3 miliona KM, što nije bio slučaj u proteklom periodu. S toga, zahvaljujem aktuelnoj skupštinskoj većini, svim zastupnicama i zastupnicima koji je čine, Vladi USK-a, resornom ministarstvu i Direkciji regionalnih cesta USK-a na podršci, i razumijevanju naših potreba i ispravljanju nepravde i zapostavljenosti prema najmlađoj krajiškoj općini“, – kaže Agan Bunić, predsjedavajući Skupštine USK i predsjednik OO SBB Bužim.

Politika SBB-a je izgradnja, ravnomjeran razvoj svake lokalne zajednice i borit ćemo se za svaki grad i općinu na području USK-a, iz tih razloga smo preuzeli odgovornost za efikasnije i pravednije upravljanje Direkcijom regionalnih cesta USK-a”, dodaje predsjedavajući Bunić.

Image

Pored ovih radova u samom centru općine Bužim, trenutno se  izvode radovi u naseljima Vrhovska i Čava, gdje je također investitor Direkcija regionalnih cesta USK, a u narednom periodu značajnije investicije će se usmjeriti na regionalnu cestu Brigovi – Konjodor – Cazin, koja je bitna za građane općine Bužim kao putna komunikacija za najbrže povezivanje sa Bihaćem kao administrativnim centrom kantona.

Od Federacije još ništa…

Navodno obećan i “izlobiran” milion KM za bužimsku zaobilaznicu od Vlade F BiH se još uvijek čeka, a iole značajniji projekti pokrenuti od strane lokalne općinske vlasti se ne vide, niti ima najava da će se to u budućnosti desiti.

Očekujemo da će se obećanja prema Bužimu ispuniti i od strane Federalne direkcije cesta, te da će lokalna vlast, pored teatralnih slikanja, uskoro krenuti sa nedavno datim obećanjima oko izgradnje bužimske zaobilaznice i modernizacije prekategorisane ceste kroz Bužim. Pozivamo ih na konkretan rad.“, ističe predsjedavajući Bunić.

Image