Počeli skokovi sa Starog mosta: Za titulu najboljeg takmiče se 32 skakača iz regiona

.

U Mostaru su počeli tradicionalni 455. visinski skokovi sa Starog mosta, a za titulu najboljeg skokom sa luka UNESCO-ovog spomenika u ledenu Neretvu takmiči se 32 skakača iz regiona.

U kategoriji skokova na noge gdje titulu šampiona brani Igor Kazić nastupa 15 skakača, dok se u kategoriji skoka na glavu za titulu najbolje laste bori 17 skakača, a šampionat brani Vedad Bašić.

Uz takmičarske skokove publika će imati priliku uživati i u pet figurativnih skokova, dvojice veterana mostarskih skokova i tri salta.

ako se znatno veći broj skakača želio takmičiti, kako nam je kazano iz Organizacionog odbora, neki od njih nisu prošli ljekarski pregled i to uglavnom zbog povišenog krvnog pritiska koji je mogao biti uzrokovan tremom.

Ovo je veliki dan za sve one koji žele osvojiti prestižnu titulu šampiona u skokovima sa Starog mosta, zbog čega kandidati od jutarnjih sati u nastojanju izvedbe što boljeg skoka odmjeravaju Neretvu, luk UNESCO-ovog spomenika i visinu od preko 20 metara.

 

Poznato je da na Stari most dolaze vrhunski skakači željni slave i da će biti praćeni pod budnim okom mnogobrojne publike i stručnog žirija, koji ove godine čine Haris Džemat, Haris Škoro, Samir Zukanović, Branko Bogićević i Alica Jakirović, koji predsjedava ovogodišnjim žirijem.

Počasni član žirija je legendarni Emir Balić, a počasni delegat trener Veleža Feđa Dudić.

Uprkos nesnosnim vrućinama ovaj događaj uživo prate hiljade gledatelja, koji su došli iz različitih krajeva svijeta, ali i brojne domaće, regionalne i svjetske medijske kuće.

Manifestacija kojom je Mostar u fokusu javnosti, tradicionalno će biti zatvorena skokovima sa bakljama u 22 sata, nakon čega je planirano neizostavno druženje na platou ispod Starog mosta.