Podrška Grada Cazina radu Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka“

 Nn

Grad Cazin pružiće i u narednom periodu otvorenu podršku u financijskom i svakom drugom pogledu Udruženju „Srce za djecu oboljelu od raka“, dogovoreno je na današnjem sastanku predstavnika ovog Udruženja i gradonačelnika Cazina. 

 Naime, Udruženje koje se već dugi niz godina bavi isključivo podrškom oboljeloj djeci iz cijele Bosne i Hercegovine,trenutno ima preko 400 članova, a prepoznatljivo je po projektu Roditeljska kuća. Za ovaj i sve druge projekte, po riječima predsjednika Udruženja Fikreta Kubata, nužna je financijska podrška cijele zajednice jer se radi o nevladinoj organizaciji.

 -„Drago nam je kada nailazimo na razumijevanje i kada imamo priliku biti saslušani jer u pitanju su djeca i najteže oboljenje kakvo je kancer. Nikada ta tema nije lagana, ali ne smijemo od nje bježati, moramo razgovarati i zajedničkim snagama raditi da toj našoj djeci obezbjedimo najbolje uslovei mi smo evo naišli na razumijevanje i potporu gradonačelnika Cazina. Pružit će nam pomoć u ovoj budžetskoj godini na čemu smo zahvalni jer našem Udruženju imamo i jako puno djece iz Unsko- sanskog kantona i s područja Grada Cazina. I tu djecu pratimo kroz smještaj i sve ono što je potrebno tokom liječenja.“, istaknuo je Kubat.

 Financijska podrška Grada Cazina neće izostati, ali kako je istaknuo gradonačelnik Ogrešević, Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka može računati i na svaki drugi vid pomoći jer njihova misija to svakako zaslužuje.

 -„Projekat Roditeljske kuće i sve što ovo Udruženje radi je izrazito značajna misija i mislim da oni ne postoje da bi se taj nedostatak itekako osjetio u našem društvu. Njihov rad je ogromna podrška i za djecu i za roditelje i zbog toga želimo dati javnu podršku njihovom radu. Grad Cazin će sa zadovoljstvom biti dio financijske podrške aktivnostima ovog Udruženja. Ovo je izrazito human rad i težak teret koji oni nose jer kada je dijete bolesno nema većeg iskušenja i značaj njihove misije s ezapravo riječima i ne može opisati.“, riječi su gradonačelnika Cazina Nermina Ogreševića.