Patriotska liga BiH: Podržavamo Bakira Izetbegovića i čelnike FBiH

Savez udruženja boraca “Patriotske lige” Bosne i Hercegovine smatra da je zahtjev SNSD-a za sazivanje hitne sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH klasična zamjena teza.

– Već duže vrijeme svjedoci smo agresivne ratnohuškačke politike predsjednika manjeg bosanskohercegovačkog entiteta kojom dovodi u pitanje suverenitet i teritorijalni integritet države Bosne i Hercegovine. U tom kontekstu, zahtjev SNSD-a za sazivanje hitne sjednice Predstavničkog doma PSBiH vidimo kao klasičnu zamjenu teza, a u isto vrijeme svjesni smo činjenice da susjedne države jačaju svoje vojne potencijale nabavljajući avione i drugu savremenu vojnu opremu – saopćeno je iz Saveza udruženja boraca “Patriotske lige” BiH.

Savez udruženja boraca “Patriotske lige” BiH podržava predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića i čelnike Federacije Bosne i Hercegovine u pogledu razvijanja namjenske industrije u FBiH, posebno s aspekta jačanja odbrambene moći države.

– Kao Savez koji nastavlja tradicije patriotskih snaga Bosne i Hercegovine izražavamo spremnost da branimo cjelovitost države od svih snaga koje je ugrožavaju – poručili su iz Saveza udruženja boraca “Patriotske lige” BiH.