Poginula 18-godišnja djevojka u Opel Astri nakon sudara sa Golf-om (FOTO)

nesreća
​Gotovo potpuno uništena “Opel Astra” svjedoči o težini saobraćajne nesreće koja se dogodila sinoć oko 23.30 na putu Požega-Mihaljevci, a u kojoj je jedna osoba poginula, javlja “Požega.eu”. Stradala je 18-godišnja djevojka koja je preminula u požeškoj bolnici.

 

Policija je sinoć izvijestila da su prema prvim informacijama stradale četiri osobe koje su prevezene na pružanje ljekarske pomoći u Opštu županijsku bolnicu Požega.

Međutim, uprkos višesatnim naporima ljekarski tim požeške bolnice nije uspio spasiti život djevojke.

Od očevidaca se saznaje da se “Golf” kretao iz pravca Velike prema Požegi. Dolaskom do zavoja, na izlazu iz Mihaljevaca prema Požegi, direktno je došlo do sudara s “Opel Astrom” koja se u tom trenutku, najvjerovatnije zbog vrlo skliskog kolovoza, već okretala na putu.

Na intervenciju su uz policiju i timove Hitne medicinske pomoći izišli i vatrogasci JVP Grada Požege. Za vrijeme vršenja uviđaja cesta je bila zatvorena na tom dijelu dionice za sav promet.

U subotu 23. 9.  2023. oko 23.15 sati između mjesta Požega i Mihaljevci, 18-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, požeških registarskih oznaka, dolaskom do zavoja, uslijed neprilagođene brzine, izgubio je nadzor nad vozilom, sletio na travnatu bankinu i potom se vratio na kolnik te u zanošenju vozilom prešao na suprotnu prometnu traku.

Tom prilikom je na desnu bočnu stranu „Opela“ prednjim dijelom naletio osobni automobil marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, a kojim je iz suprotnog smjera upravljao 24-godišnji vozač.

U prometnoj nesreći oba vozača su lakše ozlijeđena kao i putnica iz „Volkswagena“ starosti 21 godinu i putnici iz „Opela“ starosti 15 i 17 godina, dok je 18-godišnja putnica iz „Opela“ od posljedica ozljeda preminula u kolima Hitne pomoći.

Protiv 18-godišnjeg vozača slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“.