Pogledajte ‘čudo’ u Japanu- put napravljen za 24 sahata-vozači ne smiju trpiti

U Japanu, za 24 sata napravili alternativni put da bi se saobraćaj obavljao nesmetano.

Nakon što se na glavni put obrušila zemlja i onemogućila njegovo korištenje, službe i javna uprava u roku od 24 sata napravili alternativni put kako bi se saobraćaj mogao neometano odvijati.

Svjedoci ste svi stanja u BiH i odnosa prema vozačima kad se grade javne ceste i pogotovo troše sredstva građana. Preuzmu posao, skupo ga naplate, na tablama napišu da će izgradnja jednog prigradskog kružnog toga biti završena za 3 mjeseca, a onda kad ‘isteknu’ ta tri mjeseca, smaknu tablu i nastave još tri ili koliko žele uzimaju vremena, dok se vozači svakodnevno guše u prašini, maltretiraju u dugim kolonama i zastojima. O ovome je pisao, na ovo ukazivao i javno tražio odgovornost od države i od njih odabranih izvođača radova Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka, a zastupnici iz ove stranke u parlamentima i skupštinama zatražili su odgovornost za propuste i promjenu ovakvog odnosa prema trošenju javnih sredstava.

Koliko smo upoznati, još nema odgovora od Vlada, Direkcija za ceste i nema političke volje da se ovakav odnos prema ljudima i prema trošenju javnih sredstava promijeni. Jer, vlast ima svoje bliske i odabrane firme, kojima daje poslove i koje štiti, pa se zato oni tako mogu ponašati. Zasad je tako, ali sigurni smo da će promjena i u našoj zemlji morati doći. Ovakva vrsta odgovornosti, ili približno ovakva, mora doći i u našu zemlju i generacije koje dolaze, moraće se za to izboriti, jer će u protivnom biti izgubljene njihove budućnosti i živote će morati graditi isključivo u zemljama EU ili daleko od svoje domovine.