Pojačan promet vozila na tri granična prijelaza na izlazu iz BiH

kjhh
Na ostalim graničnim prijelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta, objavili iz BIHAMK-a

Pojačan promet vozila u nedjelju ujutru bilježi se na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima Velika Kladuša, Gradina, Bosanska Gradiška i Doljani.

Na ostalim graničnim prelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, a izuzetak su dionice na jugu gdje se saobraća po suhom kolovozu. Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK) pažnju su skrenuli i na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja. Na svim dionicama savjetovali su opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

 

Izgradnja kružnog toka

U toku su radovi na vijaduktima Klopče i Klopačke stijene na dionici autoputa A-1 Zenica jug - Zenica sjever. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, jednom trakom, uz postavljenu privremenu signalizaciju.

Zbog izvođenja radova na izgradnji obilaznice Donji Vakuf, saobraćaj je obustavljen na raskrsnici magistralnih puteva (M-5 i M-16) u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Zbog radova na izgradnji kružnog toka u blizini mjesta Bradina na magistralnom putu Tarčin - Konjic, u noćnim satima (od 22 do 6 sati), saobraća se naizmjenično jednom trakom, uz regulaciju semaforima. Tokom dana na ovoj dionici saobraća se dvosmjerno bez zastoja.

 

Usporen saobraćaj

Na magistralnom putu Jajce - Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22 - 6 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima Žitomislići - Počitelj (Ševaš Njive) i Donji Vakuf - Travnik (Komar).

Na putu Rudo - granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, dok je za putnička vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 kilometara na sat.

Izvor: