Pojačan promet vozila na ulazu u BiH, pročitajte stanje na granicama i putevima

sa

Pojačan je promet vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnim prelazima Velika Kladuša i Bosanska Gradiška, saopćili su iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

Na ostalim graničnim prelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Kolovoz je mjestimično vlažan, a pažnju skreću na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Na svim dionicama savjetuju opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Zbog održavanja Međunarodne auto utrke na brdskim stazama na magistralnim putu Cazin – Ostrožac – Srbljani (M-14 i M-4.2) danas i sutra (13. i 14.08.) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na regionalne puteve (R-400 i R-401) i lokalne saobraćajnice.

Zbog izvođenja radova na izgradnji obilaznice Donji Vakuf, saobraćaj je obustavljen na raskrsnici magistralnih puteva (M-5 i M-16) u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

U toku su radovi na vijaduktu Klopče na dionici autoputa A-1 Zenica jug – Zenica sjever, gdje se saobraća usporeno preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj.

Zbog radova na izgradnji kružnog toka u blizini mjesta Bradina na magistralnom putu Tarčin – Konjic, u noćnim satima (od 22 do 06 sati), saobraća se naizmjenično jednom trakom, uz regulaciju semaforima. Tokom dana na ovoj dionici saobraća se dvosmjerno bez zastoja.

Na magistralnom putu Jajce – Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Bihać – Bosanski Petrovac (Ripač – Dubovsko), Žitomislići – Počitelj (Ševaš Njive), Donji Vakuf – Travnik (Komar) i Bosanski Šamac – Orašje (dionica Grebnice – Bazik).

Na putu Rudo – granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, dok je za putnička vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 kilometara na sat.

Izvor: