Pokušaj ubistva u Zagrebu: Muškarac upucan u glavu i životno je ugrožen

as

U Zagrebu je u petak navečer došlo do pokušaja ubojstva vatrenim oružjem, javlja policija.

Zagrebačka policija je dojavu o pucnjavi u naselju Špansko dobila u petak u 19:45.

“U Ulici Dobriše Cesarića, na ulici, došlo je do pokušaja ubojstva muškarca vatrenim oružjem. Policijsko postupanje i očevid su u tijeku, dok se za počiniteljem intenzivno traga”, potvrdili su u PU zagrebačkoj. Ozlijeđeni muškarac prebačen je u bolnicu.

“Vidio sam čovjeka na podu u lokvi krvi. Susjedi su rekli da su čuli pucnjavu i zvali su policiju koja je brzo došla. Hitna je prevezla čovjeka. Napadač je sjeo i auto i pobjegao je u smjeru Vrapča, a policija je otišla za njim”, rekao je prolaznik za 24 sata.

Kako doznaje Dnevnik.hr od ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice Davora Vagića muškarac je u teškom stanju s ozljedom glave dovezen u bolnicu i trenutno je na operaciji te je životno ugrožen.

Policija zna tko je pucao jer su očevicu pokazali fotografiju sumnjivca i on je potvrdio kako je na njoj prepoznao osobu koja je pucala u muškarca, javlja Jutarnji list.

Policija je parkiralište kod kućnog broja 3 ogradila trakom. Forenzičari pregledavaju automobil bijeli Hyundai.

“Muškarac je istrčao iz BMW-a i upucao ga u glavu. U autu je bila i žena. Imao je, koliko mi se čini, oko 45 godina. Nakon što mu je pucao u glavu, otrčao je do auta, radilo se o crnom BMW-u sedmici i punim gasom izjurio je s parkirališta”, ispričao je jedan od svjedoka pucnjave.