Policija i vatrogasci bez intervencija- u Covid ambulanti 17 pacijenata u Velikoj Kladuši

321
Hitna pomoć Doma zdravlja Velika Kladuša u proteklom periodu zdravstvenu zaštitu pružila je za 39 pacijenata. Dežurni doktori Amra Zulić i Mustafa Hodžić na dalje liječenje u KB Bihać uputili su jednog pacijenta.

COVID ambulantu javilo se 17 pacijenata, bez upućivanja.

 Službenici Policijske stanice i velikokladuški vatrogasci bilježe mirniji period bez intervencija.

 Kako jutros informiraju iz Elektrodistribucije, PJ Velika Kladuša i ViK-a, ovog jutra bez problema u isporuci električne energije i pitke vode.

 U većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća se po vlažnom ili mokrom kolovozu, dok je na dionicama u višim predjelima padao snijeg i ponegdje se zadržao na kolovozu. Iz BIHAMK-a izdvajaju puteve: Ripač-Bosanski Petrovac-Ključ, Bosanski Petrovac-Drvar (Oštrelj), Kupres-Šuica-Livno, Priluka-Glamoč-Mliništa i Jablanica-Posušje (Blidinje). Upozoravaju i na učestale odrone na brojnim dionicama, te na povremeno jak vjetar u južnim i zapadnim krajevima. Savjetuju oprezniju vožnju i napominju da je zimska oprema zakonski obavezna. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

 Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima, u centralnim i istočnim područjima sa slabim snijegom ili susnježica, na jugu sa kišom. Tokom dana rijetko u Bosni može pasti slaba kratkotrajna kiša. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9, na jugu do 12 stepeni.

 Uz nešto povoljnije biometeorološke prilike hronični bolesnici i meteoropati trebali bi osjetiti olakšanje. Moguće je duže zadržavanje naoblake i slabije padavine u centralnim dijelovima zemlje što bi moglo uzrokovati povremene tegobe kod osjetljivih osoba. Obzirom da će biti dosta svježije u odnosu na protekli period, uz blagi porast temperatura tokom dana, poželjno je posvetiti pažnju adekvatnom odijevanju, naročito u jutarnjim i večernjim satima. Na jugu i jugozapadu sunčanije, uz buru koja će remetiti ugođaj.