Policija ranila vozača kombija s migrantima

.
Albanski državljanin koji je vozio kombi s nezakonitim migranata ranjen je u ponedjeljak u okolici Momjana u Istri, nakon što se dao u bijeg policiji, izvijestila je u ponedjeljak poslijepodne hrvatska policija.

 

Dogodilo se to oko 12,20 sati na cesti Črnci-Brdo u okolici Momjana, kada su policajci zaustavili kombi kojim je upravljao albanski državljanin, a u vozilu je bilo petnaestak migranata.

Prilikom zaustavljanja vozila, vozač se dao u bijeg pa u policiji kažu da su bili primorani upotrijebiti vatreno oružje pri čemu je vozač kombija ranjen te je zbog zadobijenih ozljeda prevezen u pulsku Opću bolnicu. Još uvijek nije poznata težina njegovih ozljeda, prenosi Fena..

 

"Migranti kao i policijski službenici tom prilikom nisu ozlijeđeni, a policija utvrđuje sve okolnosti ovog događaja", izjavila je glasnogovornica istarske policije Nataša Vitasović, dodavši kako se u ovom slučaju radilo o pojačanoj policijskoj akciji suzbijanja nezakonitih migracija na tom području. Na mjestu događaja provodi se uviđaj, a glavni ravnatelj policije uputio je u Policijsku upravu istarsku stručni tim Ravnateljstva policije i Službe za unutarnju kontrolu kako bi se utvrdile sve okolnosti događaja.