Policija se oglasila nakon nasilnog hapšenja državljanina Švedske u Banjoj Luci

Uhapšen je u centru Banje Luke, jer je odbio da pokaže lična dokumenta prilikom pokušaja policijskih službenika da ga legitimišu, saopćeno je iz Policijske uprave Banja Luka

Bruno Batinić (1953.) iz Mrkonjić Grada prekršajno je sankcinisan, nakon što je sinoć je u Banjoj Luci, kako je rečeno, ometao policiju u vršenju javnih funkcija.

Uhapšen je u centru Banje Luke, jer je odbio da pokaže lična dokumenta prilikom pokušaja policijskih službenika da ga legitimišu, saopćeno je iz Policijske uprave Banja Luka.

Nakon što je odbio da postupi po zakonitom naređenju policijskih službenika, B.B. je počeo da pruža aktivan otpor prilikom lišenja slobode, usljed čega je jedan policijski službenik zadobio povrede. B.B. je spomenutom radnjom počinio prekršaj -ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija, za šta je sankcinisan uručivanjem prekršajnog nalog – navodi se u saopćenju.

Iz policije su uputili i poruku novinarima.

Povodom pisanja pojedinih medija u vezi s ovim događajem, u cilju objektivnog informisanja, apelujemo da mediji treba da rade svoj posao u skladu s normama profesije, a ne da manipulišu činjenicama, šire neistine i iznose grube dezinformacije – navodi se u saopćenju iz Policijske uprave Banja Luka.