Policija se oglasila o ubistvu: Osumnjičeni je od ranije poznat, nakon pucnjave on je...

.
Semir Imamović se sumnjiči za teško ubistvo, odnosno da je nakon svađe navodno zbog konobarice, ubio Ćamila Omerovića, te ranio Amara Mahmutagića

 

U pucnjavi u Doboju ubijen je Ćamil Omerović (28) i ranjen Amar Mahmutagić (37) obojica iz Doboj Istoka, a zbog sumnje da je počinio ovaj stravični zločin uhapšen je Semir Imamović (34) iz Tešnja. On se tereti za teško ubistvo.

Pucnjava u kojoj je Omerović ubijen, a Mahmutović ranjen, odigrala se kasno sinoć u Doboju.

Na vanrednoj konferenciji za novinare Slobodan Radinković, načelnik Policijske uprave Doboj je izjavio da su prije ubistva vinovnici zajedno sjedili u kafiću Ceca u Doboju, međusobno se čašćavali, a rasprava je uslijedila zbog konobarice i završila pucnjavom.

"U tom momentu su bili jedini gosti u tom ugostiteljskom objektu. Da bi eto prije samog teškog ubistva došlo do rasprave i svađe unutar objekta između tih lica, te da bi nakon kraće svađe izašli ispred, nastavili sa svađom gdje je u jednom momentu I.S. izvadio vatreno oružje koje je imao kod sebe, upotrijebio ga i lišio života jedno lice, a drugo lice ranio", izjavio je Radinković.

U kafić su oko 18 sati prvi stigli stradali Ćamil i njegov prijatelj Amar, dok je Imamović došao tri sata kasnije.

"Svađa je nastupila zbog prirode odnosa između zaposlene radnice pomenutog ugostiteljskog objekta i ova tri lica", naveo je Radinković, te dodao da je još nije poznato šta su konzumirali i u kojim količinama.

Ubijeni mladić je pogođen jednim hicem, kazao je načelnik dobojske policije, dok je njegov prijatelj ranjen sa tri hica.

"Jedan projektil ga je pogodio u predjelu natkoljenice, a dva u predjelu grudi, odnosno grudnog koša. Znači, jedan je prostrel, a drugo zrno se zadržalo zrno u tijelu, međutim on je van životne opasnosti", kazao je načelnik dobojske policije.

Djelo je okvalifikovano kao teško ubistvo.

Provjerama sa kolegama u Tešnju, navodi Radinković utvrđeno je da je Imamović ranije osuđivan za tešku krađu, a prije dvadesetak dana je podignuta i optužnica za tešku tjelesnu povredu, krivično djelo počinjeno na području FBiH.

Imamović je nakon pucnjave ostao ispred kafića, te se po dolasku policije mirno predao i nije pružao otpor. Prilikom hapšenja kod njega je pronađen pištolj, kojim je zločin najvjerovatnije počinjen. Radi se o nelegalnom oružju pa će osim za teško ubistvo Imamoviću na teret biti stavljeno i krivično djelo nedozvoljen promet i proizvodnja oružja.