Policija u Beču zaustavila 15-godišnjaka u ukradenom vozilu

123aa
U petak je u dvanaestom bečkom kotaru policija pokušala zaustaviti jedno vozilo. Budući da se vozač dao u bijeg uslijedila je potjera. Nakon što su ga uspjeli zaustaviti ispostavilo se da vozač imao samo 15 godina, bio je drogiran te je upravljao ukradenim automobilom.

Službenici zapovjedništva gradske policije u Meidlingu htjeli su 3. prosinca oko 14.20 sati podvrgnuti vozača rutinskoj kontroli, što je rezultiralo kratkom potjerom. Kad je vozač skrenuo na ograđeno parkiralište u Gutheil-Schoder-Gasse dogodio se i kraj potjere.

U vozilu su bile dvije osobe, vozač, 15-godišnji turski državljanin, i suvozač, 17-godišnji austrijski državljanin. Policija je sumnjala da je 15-godišnjak bio pod utjecajem sredstava ovisnosti, no mladić je odbio pregled liječnika. Budući da se odbijanje ujedno smatra i krivicom, policija će ga prijaviti i za vožnju pod utjecajem droge.

Daljnjom provjerom je utvrđeno da su i automobil i registarske pločice prijavljeni kao ukradeni. Dvojica tinejdžera opovrgnula su da imaju ikakve veze s krađama.


Foto : BMI / Facebook