POLICIJA U DUBOKOJ KRIZI: Tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu Vlade protiv NO

Tužilaštvo USK je odbacilo krivičnu prijavu koju je Vlada USK uputila protiv Nezavisnog odbora u vezi slučaja izbora policijskog komesara, javlja RTV USK sinoć u Dnevniku 1.

Analizirajući proceduru izbora policijskog komesara Kantonalno tužilaštvo i utvrdilo da nema elemenata krivičnog djela kako se u posljednjih nekoliko sedmica pričalo u određenim krugovima koji su likovali da su odluke i rad Nezavisnog odbora protkane krivičnim djelima.

Tako je skinuta fama sa Nezavisnog odbora, koji se trudio da bude nezavisan kako mu i sam naziv kaže. Pozadina cijele priče je politička i to građani sada dobro znaju.

Daljnja procedura, javlja RTV USK u Dnevniku 1, će ići po sistemu da Nezavisni odbor uputi već utvrđenu listu premijeru Kantona koji će biti predlagač materijala a Vlada bi, po tom sistemu, trebala izabrati komesara.

Kako će se stvari dalje odvijati vidjećemo, i da li će i Vladin izbor biti politički ili ne, javnost će nakon toga prosuditi sama. 

Bitno je napomenuti i to, da javnost prati cijeli ovaj slučaj, te da se vrijeme izbora sve više približava. Tako da je i to bitno imati na umu kada je u pitanju izbor komesara.