Policija u Splitu uhvatila muškarca i stavila mu lisice, on umro

Oko 4.40 sati policajci su primijetili kombi koji je promijenio smjer kretanja jer ih je htio izbjeći. U kombiju su bila dva muškarca za koje je kasnije utvrđeno da se radi o 31-godišnjaku i 44-godišnjaku.

NAKON policijske potjere na splitskim Skalicama jutros je umro 44-godišnji muškarac. Oko 4.40 sati policajci su primijetili kombi koji je promijenio smjer kretanja jer ih je htio izbjeći.

U kombiju su bila dva muškarca za koje je kasnije utvrđeno da se radi o 31-godišnjaku i 44-godišnjaku. Kada je kombi došao u Ulicu Table 44-godišnjak je izašao iz vozila, odbacio torbicu i za sada nepoznate predmete i nastavio bježati unatoč zapovijedima policajaca da se zaustavi.

"Nakon što je sustignut, uporabljena je tjelesna snaga hvatanjem za ruke radi stavljanja sredstava vezivanja i polegnut je na pod u siguran položaj kako bi se onemogućilo pružanje otpora i bijeg. Ubrzo su policijski službenici uočili da muškarac teško diše, odmah su mu skinuli sredstva za vezivanje, polegnut je na bok radi pružanja pomoći, pozvana je hitna pomoć, a  policijski službenik mu je do dolaska liječnika pokušao pružiti prvu pomoć. Tijekom liječničke intervencije na mjestu događaja muškarac je u 5.20 sati preminuo", kazala je Antonela Lolić, glasnogovornica splitske policije.

Zamjenik Županijskog državnog odvjetnika naložio je obavljanje očevida, a tijelo preminulog je prevezeno na Odjel patologije gdje će se obaviti obdukcija i utvrditi točan uzrok smrti. 

Drugi muškarac je uhićen na mjestu događaja i priveden u policiju, a pretraga mjesta događaja i vozila obavit će se danas.