Policija u Velikoj Kladuši dvije intervencije, u Domu zdravlja 44 pacijenta

dfgh
Zbog niske jutarnje temperature poledica se može očekivati na svim vlažnim lokalitetima, upozoravaju iz BIHAMK-a. Poledice ima i na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.

Na pojedinim dionicama u planinskim predjelima mjestimično ima i zastalog snijega na kolovozu.

Savjetujemo vozačima da voze opreznije i da na put ne kreću bez zimske opreme. Službenici Policijske stanice Velika Kladuša su u protekla 24h evidentirali dva narušavanja javnog reda i mira. Krivičnih djela i saobraćajnih nezgoda nije bilo.

Hitnoj službi Doma zdravlja za pomoć su se obratila 44 pacijenta.

Na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu u Bihać dežurni ljekari dr. Amra Zulić i dr. Kasim Selman uputili su 4 pacijenta. Covid ambulanta je imala 27 pacijenata i nije bilo upućivanja na dalje liječenje.

Iz JKP „Vodovod i kanalizacija“ nas informišu da je vodosnabdijevanje uredno.

Prema informacijama iz Poslovnice Elektrodistribucije Velika Kladuša, isporuka električne energije je stabilna. JKUP „Komunalije“ i danas provode redovne aktivnosti odvoza komunalnog otpada i održavanja gradske čistoće prema rasporedu.

Iza kladuških vatrogasaca su mirna 24h, saznajemo od dežurnog Grahovića. Danas sunčanije prije podne.

Po kotlinama u Bosni dio prijepodneva će biti magle ili niske naoblake.

Postepeno naoblačenje u drugoj polovini dana koje će u noći na četvrtak usloviti kišu u nizinama, a u višim područjima snijeg. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. U noći na četvrtak jugo će jačati i očekuju se jaki udari vjetra.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -9 i -4°C, na jugu zemlje od -2 do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5°C, na jugu zemlje do 10°C.

Nakon stabilnijeg i pretežno sunčanijeg prijepodneva, opća slika će se postepeno pogoršavati. Tokom jutarnjih sati neophodno je posvetiti pažnju odijevanju i zaštiti od hladnoće, obzirom da će temperature opasti, nakon vedrije noći.

U ostatku dana, sa nadolazećom promjenom vremena, kod osjetljivih osoba će se pojačavati tegobe vezane uz njihove bolesti.

Djelimično će otopliti, što će malo ublažiti negativne efekte prolaska ciklone. Moguće su reakcije poput glavobolje, reumatskih bolova, sa jačanjem juga, u noći problemi sa snom.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Na GP Velika Kladuša – Maljevac jutros nema čekanja.