Policija uhapsila muškarca koji je zapalio šumu

r
Pripadnici Policijske stanice Zvornik u srijedu su uhapsili M. V. iz Zvornika zbog sumnje da je izvršilo krivično djelo – izazivanje požara.

Policijskoj stanici Zvornik je 31. marta prijavljen požar u mjestu Gornji Grbavci kod Zvornika, kojim je obuhvaćena šuma, te da postoji opasnost širenja vatre na stambene objekte.

Na mjesto događaja su sa policajcima izašli ii pripadnici Profesionalne vatrogasno-spasilačke jedinice Zvornik koji su požar lokalizovali naredni dan kada je i izvršen uviđaj.

O slučaju je obaviješten i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini te slijedi podnošenje izvještaja o počinjenom krivičnom djelu.

Apel policije

“Policijska uprava Zvornik još jednom apeluje na sve građane da ne vrše spaljivanje ostataka korova, smeća i drugog otpada unutar ili u blizini šumskih kompleksa, kao i da se ponašaju odgovorno prilikom gašenja cigareta i bacanja opušaka na i u blizini mjesta gdje zbog neopreznog i nesavjenog ponašanja pojedinca, može doći do nekontrolisanog širenja požara na otvorenom prostoru koji mogu ugroziti ljudske živote i imovinu građana”, saopćili su iz policije.