Cazin: Domaćim poljoprivrednicima prezentiran Projekat EU4 Business

Projekat EU4 Business, kojeg financira Europska Unija, a realizira UNDP, tema je sastanka koji je u organizaciji Službe za poljoprivredu Grada Cazina održan s lokalnim poljoprivrednim proizvođačima ovih dana.

Kako je istaknuto, cilj ovog projekta odnosno javnog poziva, jeste modernizacija proizvodnje i uvođenje inovacija u proces primarne poljoprivredne proizvodnje. Zatim, povećanje produktivnosti poljoprivrednih gazdinstava, povećanje kvaliteta proizvoda, higijene i bezbjednosti hrane, uvođenje dobrih praksi u upravljanju prirodnim resursima i zaštita okoliša te otvaranje novih tržišnih mogućnosti. S obzirom da svi poljoprivredni proizvođači mogu aplicirati na poziv, prezentirani su im detalji i mogućnosti koje projekat nudi.

Za sve poljoprivredne proizvođače iz Unsko-sanskog kantona biće organiziran još jedan sličan sastanak s predstavnicima UNDP-a u Bihaću 19. februara i na njemu će dobiti dodatne informacije o učešću u Projektu EU4 Business.

U međuvremenu, svi poljoprivrednici  više informacija, kao i prateće dokumente, mogu pronaći na web stranici Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, ili direktno klikom OVDJE.